receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty


Tip pro Vás - Cibule v Hrašce

Plus specialita Vegetarian.cz nákládané česneky v Hrašce.

Úspěch Hrašky (je to vychucená hrachová směs) v obalování je již dlouho obecně znám. Má vysoký obsah vlákniny je přírodním zdrojem hořčíku a zinku.

Umí dobře nahradit klasický trojobal
(v těstíčku obalíte cokoliv jako v trojobalu), jíškou z Hrašky zahustíte polévku a omáčku.

Můžeme ji použít i jako náhradu vejce v karbanátkách, v těstech, při zapékání.

     

Výborné jsou v Hrašce obalené a osmažené plátky cibule , my jsme vyzkoušeli variantu s Hraškou pikantní.

Postup je jednoduchý a rychlý (ostatně i proto je Hraška oblíbená). Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Hrašku smícháme s vodou (do hustoty řidší hořčice) a plátky cibule obalíme v těstíčku a postupně smažíme na horkém oleji do zlatova.

                              

Oleje
stačí opravdu málo, po osmažení doporučujeme nechat okapat na sítku. Při vytváření směsi pro obalení můžeme využít i naši fantazii a směs ochutit kořením, sojovou či jinou omáčkou.

Jako specialitu Vegetarian.cz jsme vyzkoušeli v Hrašce obalit a jemně osmažit nakládaný česnek. Doporučujeme :-)

Zde nám můžete poslat Váš recept, děkujeme.

Poslat recept