Plus specialita Vegetarian.cz nákládané česneky v Hrašce.
Úspěch Hrašky (je to vychucená hrachová směs) v obalování je již dlouho obecně znám. Má vysoký obsah vlákniny je přírodním zdrojem hořčíku a zinku.
Umí dobře nahradit klasický trojobal
(v těstíčku obalíte cokoliv jako v trojobalu), jíškou z Hrašky zahustíte polévku a omáčku.
Můžeme ji použít i jako náhradu vejce v karbanátkách, v těstech, při zapékání.
Výborné jsou v Hrašce obalené a osmažené plátky cibule , my jsme vyzkoušeli variantu s Hraškou pikantní.
Postup je jednoduchý a rychlý (ostatně i proto je Hraška oblíbená). Cibuli nakrájíme na tenké plátky. Hrašku smícháme s vodou (do hustoty řidší hořčice) a plátky cibule obalíme v těstíčku a postupně smažíme na horkém oleji do zlatova.
Oleje stačí opravdu málo, po osmažení doporučujeme nechat okapat na sítku. Při vytváření
směsi pro obalení můžeme využít i naši fantazii a směs ochutit kořením, sojovou či jinou omáčkou.
Jako specialitu Vegetarian.cz jsme vyzkoušeli v Hrašce obalit a jemně osmažit nakládaný česnek. Doporučujeme :-)